Actueel

Herstructurering jeugdopleiding Neptunus.

kids jumping.jpeg

“De jeugd heeft de toekomst” is een gevleugelde uitspraak die ook zeker op honkbal van toepassing is. Neptunus heeft een rijke ervaring met het opleiden van eigen jeugd en deze laten bijdragen in het succes van het eerste team. Spelers als Dwayne Kemp en recentelijk Darryl Collins zijn hier een mooi voorbeeld van. Het opleiden van jeugd is cruciaal onderdeel van langdurig succes van Curaҫao Neptunus.

De laatste jaren zijn er steeds meer initiatieven ontstaan om opleiding en ontwikkeling van jonge honkballers mogelijk te maken buiten de vereniging om. We begrijpen dat hier vraag naar is, maar vinden het jammer dat het huidige honkbal aanbod vanuit Neptunus dusdanig is dat men zich geroepen voelt om extern verder te zoeken. Daarom gaan we de kwaliteit en het aanbod van onze jeugdopleiding verbeteren vanaf komend seizoen.

Dat betekent concreet dat de opleiding van jeugd een centrale plek krijgt in de doelstellingen van Neptunus. Zo wordt er ingezet op goede opleiding van de coaches/trainers, zodat de jeugd betere training en begeleiding krijgt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de rijke honkbal ervaring die in de club aanwezig is. Spelers van Curaҫao Neptunus worden (door het seizoen heen) extra ingezet om dit nog verder kracht bij te zetten en de spelers de beste mogelijke training aan te bieden.

Daarnaast wordt er in 2021 een samenwerking gestart met Boekhoudt Clinics. Dit bedrijf, onder leiding van Curaҫao Neptunus speler Gianison Boekhoudt, heeft in de honkbalwereld een succesvolle plek verworven op gebied van clinics, individuele trainingen en een winterschool. 

Gianison gaat een belangrijke rol spelen in coaching en begeleiding van spelers en coaches. Het trainingsprogramma van Boekhoudt clinics is afgestemd op die van Neptunus jeugdteams en andersom. Door deze samenwerking wordt het voor jeugdspelers van Neptunus mogelijk gemaakt om het maximale uit hun ontwikkeling te halen. 

Voor de spelers die hier behoefte aan hebben, biedt Gianison de mogelijkheid om tegen betaling nog extra trainingen bij hem te volgen in bijvoorbeeld clinics, winterschool of travel teams.

Zo kan al onze jeugd dus vanaf komend seizoen voor alles terecht bij Neptunus en ontwikkelen we de nieuwe sterspelers van de toekomst, die gaan bijdragen aan het succes van Curaҫao Neptunus!

Bron: Neptunus

nl_NLDutch