Inschrijven try-outs B-Nation

Vanaf 1 december 2020

B-Nation

Speel jij honkbal, ben je tussen de 6 en 16 jaar en op zoek naar extra begeleiding, trainingsmomenten en wedstrijden? Dan is het travelteam B-Nation van Boekhoudt Clinics echt iets voor jou!

Wat is B-Nation?

B-Nation is een programma van een seizoen lang voor jeugdspelers die behoefte hebben aan extra trainings- en wedstrijdmomenten. Onder begeleiding van hoofdtrainer Gianison Boekhoudt zullen de jeugdspelers gedurende een heel honkbalseizoen begeleiding krijgen van Gianison zelf en andere (oud-)hoofdklasse spelers.

De spelers blijven lid bij hun eigen vereniging. Alle activiteiten voor B-Nation vallen in beginsel buiten de reguliere competitieactiviteiten van de vereniging. Daardoor kan B-Nation ook worden gezien als een ’travelteam’.

Missie van B-Nation

Honkballen bij B-Nation is niet alleen maar de sport spelen. Naast de technische vaardigheden wordt ook stil gestaan bij persoonlijke ontwikkeling. Een goede mindset en meer zelfvertrouwen, zowel binnen als buiten de lijnen, dragen bij aan meer plezier in de sport, maar ook in het dagelijks leven. De missie van B-Nation is om jeugdspelers door middel van honkbal zowel binnen als buiten de lijnen meer zelfvertrouwen te geven.

Doelstellingen B-Nation

B-Nation heeft geen doelstellingen om te winnen of om kampioenschappen te behalen. Het enige doel van B-Nation is jeugdspelers helpen om een betere honkballer en een beter persoon te worden. Teams van B-Nation draaien dan ook niet mee in een officiële competitie.

Bij de trainingen ligt de nadruk op de ontwikkeling van de technische vaardigheden. Tijdens wedstrijden ligt de focus meer op tactische en mentale vaardigheden. Zowel de trainingen als de wedstrijden zijn bedoeld om als speler te ontwikkelen.

B-Nation is volledig gericht op het aanbieden van extra trainings- en wedstrijdmomenten voor jeugdspelers die daar behoefte aan hebben.

Naast persoonlijke en technische ontwikkeling wil B-Nation ook een bijdrage leveren aan de begeleiding van spelers die een ambitie hebben om hogerop te komen.

Iedereen verdient een leven vol zelfvertrouwen

Gianison Boekhoudt

Programma B-Nation

Travelteams

De travelteams van B-Nation bestaan uit vijf teams:

  • Onder 8
  • Onder 10
  • Onder 12
  • Onder 14
  • Onder 16.

Elk team bestaat uit maximaal 12 spelers.

Na de try-outs worden de selecties bekendgemaakt. Spelers worden geselecteerd op basis van positie, enthousiasme, ambitie en potentie.

Planning

De zaaltrainingen worden georganiseerd in het weekend. Hier zal wellicht overlap kunnen ontstaan met de eigen vereniging. Het gaat hier om in totaal vier zaaltrainingen verdeeld over februari en maart. De veldactiviteiten, trainingen en wedstrijden, zullen plaatsvinden van april tot en met oktober, inclusief zomerstop.

Na de zaaltrainingen zullen de veldactiviteiten worden georganiseerd op woensdagmiddag of -avond. De ene week zal het een training zijn, de andere week een wedstrijd. De tijden van de trainingen zijn nog niet bekend. Hier wordt zo spoedig mogelijk invulling aan gegeven.

Voor de trainingen zijn er twee trainingslocaties:

  • Neptunus in Rotterdam (Zuid-Holland)
  • HSCN in Nuenen (Noord-Brabant).

De wedstrijden worden gespeeld op één van de twee trainingslocaties of bij een gastvereniging. Er worden onderlinge wedstrijden ingepland tussen de travelteams of tegen gastteams. De wedstrijden kunnen variëren van coachtoss tot aangepaste spelregels. Allemaal met als doel een bepaald element in een wedstrijd te benadrukken of te beïnvloeden.

Alle trainingen en wedstrijden zijn uiteraard onder voorbehoud van weersomstandigheden of andere invloeden. Bij slecht weer zal er gezocht worden naar alternatieven.


In totaal staan er 28 activiteiten ingepland, exclusief try-outs, verdeeld over een periode van 7 maanden.

Deelname

Gratis try-outs
Geïnteresseerden voor het programma van B-Nation kunnen zich aanmelden voor de try-outs vanaf 1 december 2020 via deze pagina.

De try-outs zijn gratis en alle aanmeldingen worden uitgenodigd om aan de try-outs deel te nemen. De try-outs zullen plaatsvinden in januari. De precieze datum en locatie worden later nog gecommuniceerd en is ook afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Lidmaatschap B-Nation
Indien de jeugdspeler wordt geselecteerd voor het travelteam van B-Nation betreft het lidmaatschap € 300,00. Het lidmaatschap is te betalen in termijnen (twee/vier/zes termijnen) of ineens. De verdere administratieve afhandeling zal plaatsvinden zodra de jeugdspeler is geselecteerd.

Interesse?

Inschrijven voor de try-outs is mogelijk vanaf 1 december 2020 op deze pagina.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Boekhoudt Clinics en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom B-Nation.

nl_NLDutch